) --> FAQ voedingsproblemen

Droomvoeding bij voedingsproblemen

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor het eerste consult?

Na de bevestigingsmail ontvang jij een mail waarin een vragenlijst is opgenomen. Het zou fijn zijn als je deze vragenlijst wilt invullen en z.s.m. wilt opsturen naar het e-mailadres: info@fee-d.com

Voor de rest is het goed om voor te bereiden dat jouw computer en TEAMS werkt op het moment dat wij een afspraak hebben. Daarnaast, als je voor vergoeding in aanmerking wilt komen, is het handig om een verwijsbrief van de huisarts, CB-arts of kinderarts in te scannen en deze naar mij te e-mailen: info@fee-d.com.

Wat nou als mijn baby precies op ons afgesproken moment slaapt of overstuur is?

In overleg kijken we wat het handigste is. Het kan zijn dat we op een ander moment opnieuw inbellen, maar het kan ook zijn dat we eerst samen de intake en anamnese doornemen en dat jouw kindje daarna wakker wordt en dat we dan alsnog de observatie kunnen doen.

Hoe veel sessies zijn er meestal nodig?

Vaak is het relatief kort: 1 tot 3 sessies, afhankelijk van de grootte van de hulpvraag.

Wordt de 1-op-1 begeleiding vergoed?

Dat hangt af van jouw zorgverzekering. Je kan dit het beste checken door op de site van jouw zorgverzekering te kijken naar vergoeding voor ongecontracteerde zorgverlener in de logopedie.

Wat zijn mijn kwalificaties als preverbaal logopedist?

1. Ik ben een kwaliteitsgeregistreerd. Dit houdt in dat ik voldoe aan alle eisen rondom scholing, intervisie en werkervaring.
2. Ik ben lid van meerdere kwaliteitsgroepen.
3. Ik hebben allerlei scholingen gedaan waardoor ik met zekerheid kan zeggen dat ik, door al deze scholingen te combineren, heel ervaren ben en met veel kennis kan helpen.
4. Ik ben wetenschappelijk opgeleid (ik heb mijn bul neurolinguïstiek behaald) en weet daardoor ook goed de wetenschappelijke kennis te combineren met de praktijk.

Welke rol spelen ouders/begeleiders bij de begeleiding?

Ouders spelen een hele grote rol. Er wordt dan ook gevraagd om zoveel mogelijk informatie zodat ik samen met de ouders tot de benodigde stappen kan komen. Ouders voeren vervolgens de actiepunten zelfstandig uit in de thuissituatie bij hun baby.

Hoe wordt de voortgang van mijn kind gemonitord en geëvalueerd?

Van elk gesprek maak ik een kort anamnese-, onderzoeks- en behandelverslag met actiepunten. Deze ontvang je via de e-mail, vaak dezelfde dag nog.
Als er een vervolgconsult nodig is, dan evalueer ik de actiepunten met de ouders en bepalen we samen hoe de voortgang is.

Zijn er oefeningen die we thuis kunnen doen?

Jazeker. Deze worden in het consult met u besproken.

Wat als ik twijfels heb over de diagnose of behandeling?

Gelukkig gebeurt dit niet praktisch nooit, maar ik kan natuurlijk eens iets fout doen. Ik hoop dat je dit dan aan mij terug wilt koppelen zodat we in gezamenlijk overleg tot een oplossing komen.

Welke voedingsproblemen behandelen jullie precies?

Alle voedingsproblemen die zich manifesteren bij baby's tot een jaar oud.

Dit zijn slikproblemen, verslikproblemen, kauwproblemen, afhapproblemen, kokhalzen, spugen, moeite met het drinken uit de fles of borst of selectieve eters.

Wat zijn de mogelijke gevolgen als voedingsproblemen onbehandeld blijven?

Als voedingsproblemen bij jonge kinderen onbehandeld blijven, kunnen er verschillende negatieve gevolgen optreden. Deze kunnen zowel fysiek als emotioneel van aard zijn en kunnen de ontwikkeling van het kind op verschillende manieren beïnvloeden.

Enkele gevolgen kunnen zijn:
1. groei- en gewichtsproblemen;
2. voedingsdeficiénies;
3. selectief eten;
4. spraak- en taalachterstanden;
5. vertraagde algemene ontwikkeling.

Het is niet gezegd dat alle kinderen met voedingsproblemen ook andere problemen ervaren.